ΕΤΑΙΡΕΙΑ

slider image slider-image slider image slider-image

EIKONA

EIKONA

Το Καφέ - Ζαχαροπλαστείο Νίκος Τριανταφύλλου στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, έχει μια μακρά παράδοση και ιστορία, ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Υπήρξε από τα πρώτα Ζαχαροπλατεία της πόλης και για χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για την Γιαννιώτικη κοινωνία στην ιστορική οδό Αβέρωφ, δεσπόζουσα οδό αγοράς και κίνησης. Ξεκίνσηε σαν οικογενειακή επιχείρηση το 1920. Τεχνίτες της επιχείρησης εκπαιδεύονται στην πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους στα "Ηνωμένα Βουστάδια" και φέρνουν στα Γιάννενα το "Μιλφέιγ της Βασιλικής αυλής", από τα περιζήτητα γλυκά των Τριανταφύλλου.

Το ζαχαροπλαστείο γνωρίζει μεγάλη φήμη και το 1948-49 ο γιός Νίκος Τριανταφύλλου ανοίγει την δική του επιχείρηση. Το εργαστήριο ήταν ιδιόκτητο και αρχικά στεγαζόταν στην οδό Σαμουήλ και αργότερα στα Αμπελάκια σε μια οικοδομή 1000τμ με σύγχρονο εξοπλισμό και απασχόληση εργατικού δυναμικού.

Το 1981 η επιχείρηση διευρύνεται. Περνά στους δύο γιούς του Νικολάου Τριανταφύλλου, Σωτήρη και Γρηγόρη. Από τα πέρατα της ελληνικής επικράτειας σταθμέυουν για τα μπακλαβαδάκια και τα γλυκά κουταλιού Τιρανταφύλλου μοναδικά σε ποιότητα και γέυση.

Από το 2003 ο Σωτήρης Τριανταφύλλου αποχωρεί από την οικογενειακή επιχείρηση και το ζαχαροπλαστείο της Αβέρωφ. Η νέα επιχείρηση βρίσκεται τώρα στα χέρια του νεαρού Νίκου τριανταφύλλου, -4η γενιά Τριανταφύλλου.
Το σύγχρονο πλέον ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στο 10οχλμ Ιωαννίνων - Αθηνών σε ένα χώρο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ιδαίτερη αισθητική που να συνδιάζει την πέτρα με νέα δομικά στοιχεία.Ποικιλία γλυκών

Τούρτες, πάστες, σιροπιαστά, τσουρέκια, κέικ, σοκολατάκια, παγωτά, κεράσματα...

Ποιότητα, γεύση, φαντασία, γευστικές προκλήσεις στην υψηλή τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Εποχικά, Δώρα

Γλυκά, τούρτες, ποτά ...

Τα γλυκά Νίκος Τριανταφύλλου, προσφέρονται ως ένα ωραίο γλυκό δώρο σε φίλους & εορτάζοντες.

Γευστικές προτάσεις

Μικρές λιχουδιές, πάστες, φωλίτσες, κοκάκια, παγωτά...

Πάστα με γέυση μπισκότο, φωλίτσες με πραλίνα, κρέμα patisserie & άλλες λιχουδιές